LEENAN TARINA

Leena Kurikka on syntynyt Kurikassa, käynyt koulut Seinäjoella ja valmistunut toimittajaksi Tampereen yliopistosta. Hän on asunut lisäksi Helsingissä, Lahdessa, USA:ssa ja Ähtärissä. Koti on nyt Jalasjärvellä.

Leena on työskennellyt toimittajana sanomalehdissä, paikallisradioissa sekä televisiouutisten aluetoimituksessa. Freelancerina hän on tehnyt juttuja myös erikoisaikakausi- ja harrastelehtiin kuten Ase ja Erä, Harley Davidson, Satulassa, Hevoset ja Ratsastus, Hippos. Hänellä oli vuosia Hevonen ystävänä –palsta Hevoshullu-lehdessä. Omaa Hevospolku-lehteä hän julkaisi viidentoista vuoden ajan.

Hän on toiminut hevosten kouluttajana ja hevospsykologian opettajana. Sinä aikana hän kirjoitti kirjan Hevosesta – käytännön psykologiaa arkeen. Hän perusti oman yrityksen vuonna 1994 nimeltä Big Mama’s Ranch. Yritys toi maahan USA:sta lännenratsastus- ja erikoishevostarvikkeita, kasvatti Quarterhevosia ja järjesti hevosiin liittyviä kursseja.

Hän on lännenratsastuksen ja luonnollisen hevostaidon pioneereja Suomessa, hakien osaamista alan mestareilta USA:sta. Hän järjesti suomalaisille hevosihmisille ratsastus- ja opintomatkoja Kaliforniaan.

Oma hevostila myytiin vuonna 2017, kun Ilmajoen Santavuoren tuulivoimaloiden aiheuttamat terveyshaitat estivät kotona asumisen.

Hän on vuosia taistellut tuulivoimaloita vastaan ja käynyt eri ministeriöissä kertomassa tuulivoimaloiden haitoista.

Tällä hetkellä Leena Kurikka avustaa paikallislehteä ja työskentelee homeopaattina ja pian jäsenkorjaajana. Jäsenkorjaajan opinnot hän saa päätökseen toukokuussa. Alun perin hän opiskeli jäsenkorjausta jo parikymmentä vuotta sitten.

Leena on ollut mukana perustamassa kahta ratsastusseuraa ja toiminut niiden hallituksissa. Nuorena hän harrasti musiikkia ja oli ensimmäinen naispuolinen basisti rockin SM-kisoissa.

Hän on toiminut aktiivisesti Etelä-Pohjanmaan ja Päijät-Hämeen sanomalehtimiesyhdistyksissä, Journalistiliiton Paikallisradiovaliokunnassa ja oli ammattijäsenenä Julkisen sanan neuvostossa.

Hän on ollut Kurikan kaupungin ympäristölautakunnan varajäsen. Nyt on Kurikan kaupungin teknisen lautakunnan ja maaseutulautakunnan varajäsen.

Vuonna 2016 hän oli mukana perustamassa Suomen Ympäristöterveys SYTe ry:tä, jossa hän toimii edelleen aktiivisesti. Hän kuuluu myös Tuulivoima –kansalaisyhdistykseen ja on kiertänyt tuulivoimatilaisuuksissa kertomassa omista ja muiden tuulivoimaloista oireilevien kokemuksista sekä alaan liittyvistä tutkimuksista. Lisäksi hän on jäsenenä mm. Sähköherkät ry:ssä sekä MTK:ssa.

Leena kuuluu Helsingissä kokoontuvaan Sisäilmasta ja tuulivoimaloiden infraäänistä sairastuneiden työryhmään, joka järjesti Helsingissä 29.9.2018 Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvan puute –seminaarin.Hän perusti oman yrityksen vuonna 1994 nimeltä Big Mama’s Ranch. Yritys toi maahan USA:sta lännenratsastus- ja erikoishevostarvikkeita, kasvatti Quarterhevosia ja järjesti hevosiin liittyviä kursseja.